Bagte vanille/appelsin cupcakes forleden dag, da jeg skulle holde hygge aften med to veninder... Og så skal der jo cupcakes til :) Og hvis jeg selv skal sige det, blev de hammer gode!
CUPCAKES
3 1/4 dl mel
1 tsk natron
115 g smør
2,3 dl sukker
2 æg1,5 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
1,15 dl friskpresset appelsinsaft
- Mål alle ingredienserne op og stil dem ud på køkkenbordet, det er både mere overskueligt og dejen skulle eftersigende blive bedre, hvis alle ingredienserne har stuetemperatur.
- Ovnen tændes på 180 grader og 12 cupcakes-forme gøres klar.
- Pisk smør & sukker i en stor skål med el-piskeren til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt efter hver æg.
- Bland mel, natron, vanille & kanel i en lille skål.
- Tilsæt skiftevis appelsinsaft og mel-blandigen ind til det hele er brugt og dejen er godt pisket.
- Fyld de 12 cupcakes-forme 2/3 del op.
- Bag dem på den midterste rille i 25 minutter.
- Lad dem køle af i 20 minutter inden icingen kommes på.
ICING
115 g smør
7 dl flormelis
0,6 dl friskpresset appelsinsaft
2 tsk vanillesukker
- Pisk smør, appelsinsaft & vanille med el-piskeren til det er godt blandet.
- Tilsæt flormelisen lidt efter lidt og pisk ind til, at icingen har en lækker, blød og cremet konsistens. (Det kan snildt tage 5 minutter, og jo længere man pisker jo bedre og mere luftig bliver den.
- Til sidst kan du tilsætte lidt frugtfarve, lige som jeg i dette tilfælde har tilsat rød frugtfarve, for at få en lyserød farve til icingen.
Nej hvor ser de dog lækre ud! Dem tror jeg at jeg skal prøve :-) God påske.
SvarSletxx
Hej Simone, har lige læst din blog fra start til slut hehe, den er virkelig god!
SvarSletfølger den :)
kh
Sofie: Taak, de er virkelig gode... Er ret stolt af dem, hehe ;)
SvarSletAmalie: Eeej, tusind tak - det er altså virkelig dejligt, at høre!